top of page
Despre noi: About
IMG_4337.PNG
IMG_4131.PNG

Toate costumele noastre sunt realizate din fibre naturale de bumbac, in și lână. Fibrele naturale nu sunt numai bune pentru mediu și durabilitate, ci sunt bune pentru noi. Bumbacul, inul și lâna nu irită pielea ca unele țesături artificiale. De asemena aceste fibre naturale permit corului sa ''respire''. Costumele personalizate sunt concepute pentru a rezista. Țesătura de înaltă calitate înseamnă durabilitate iar aceasta investiție o vei păstra și o vei purta de-a lungul vieții.

28_edited.jpg
cotton-plant-gossypium-close-up-11678CS-

Bumbacul este o fibră naturală, obținută din planta cu aceeași denumire. Cultivată din cele mai vechi timpuri, aceasta este una dintre cele mai folosite fibre naturale în acest moment. Parte integrantă a familiei nalbă, cu flori delicate, bumbacul este o plantă ușor de prelucrat. Fibrele produse în jurul semințelor acestuia sunt moi și pufoase, fiind ideale pentru uz textil. Iată principalele etape ale procesului de prelucrare a bumbacului:

  • Curățarea bumbacului – Impuritățile sunt eliminate din bumbacul ajuns la fabrica de textile.

  • Egrenarea bumbacului – Fibra este ruptă în bucăți mai mici.

  • Cardarea bumbacului – Fibrele sunt separat, iar cele de gunoi sau cele prea scurte sunt eliminate.

  • Filarea bumbacului – fibrele sunt reduse la structuri mai mici, care sunt îndreptate și apoi răsucite.

  • Țeserea, tricotarea sau alte procedee de prelucrare – în funcție de rezultatele care se doresc a fi obținute, fibrele de bumbac obținute sunt țesute, tricotate sau prelucrate în alte moduri (pârlire, descleiere, albire, mercerizare sau vopsire).

Avand nenumarate proprietati calitative si estetice, lana este de departe cea mai potrivita tesatura pentru realizarea unui costum, indiferent daca este business, elegant sau casual. Insa, asemenea oricarui produs de pe piata, exista o varianta superioara din punct de vedere calitativ al lanii, iar aceasta este lâna virgina ! Aceasta are doua definitii. Prima dintre ele se refera la lana colectata din prima tundere a unui miel de oaie, si este cea mai moale si mai fina lana produsa. A doua se refera la lana care nu mai fost niciodata folosita, procesata sau tesauta. Acest tip de lana poate proveni de la oile adulte. Cu alte cuvinte, lana virgina este lana care nu a fost folosita niciodata, insa acest aspect conteaza foarte mult. Este mult superioara lanii reciclate deoarece este mai rezistenta si de o calitate mai ridicata. Lana virgina pura permite pielii sa respire intr-un mod cat mai natural, atat intr-un climat cald cat si in unul rece, este durabila, rezistenta la apa si are un efect de izolare termica. De asemenea, rezista sifonarii, petelor si mirosurilor neplacute. Din moment ce fibrele din lana virgina nu au fost maruntite, ca si in cazul celor din lana reciclata, primele sunt mult mai rezistente – nu se rup sau sifoneaza prea usor si detin o elasticitate mai mare. De exemplu, un costum sau o camasa din lana virgina poate rezista si zeci de ani fara a se deteriora.

cl7SciCh3Fig1.jpg
coffee_111999368_edited.png

Deasupra unei cești de cafea se poartă o primă discuție despre realizarea cămășii, care începe întotdeauna cu țesătura. Veți găsi un mostrar cu sute de materiale, modele, texturi și culori care vă stau la dispoziție pentru alegere. În primul rând trebuie să vă gândiți dacă veți purta cămașa ziua, cu un anumit costum, dacă e o cămașă de seară sau destinată unei ocazii speciale, casual, cu sau fără cravată. Toate aceste indicii îl ajută pe vânzător să înțeleagă și să recomande țesătura potrivită. Stofele sunt în principal realizate din bumbac de cea mai bună calitate și se diferențiază prin modul de țesere al firului. Pentru o senzație aparte, dar important și pentru modul de întreținere, amestecul poate include un anumit procent de mătase sau alt material. Este important de știut că o stofă prea fină va fi extrem de plăcută la purtat, dar asta implică uneori o durată de viață mai scurtă. Prețul stofei variază în funcție de grosimea firului și de densitate.

Sfaturile bune nu trebuie neglijate si, intrucat imbracamintea masculina devine din ce in ce mai bogata si mai variata, din ce in ce mai experimentala si abundenta si mai ales din ce in ce mai constienta de trenduri, in momentele in care te simti confuz si te indoiesti de stilul tau propriu, e foarte util sa ai o solutie de rezerva care sa te ajute sa te regasesti. Adevăratele haine la comandă au nevoie de timp. Timp pentru „configurare“, timp pentru probe, pentru execuție… În nici un caz actul în sine nu trebuie să fie un motiv de stres, cum nici drumul la magazin nu este indicat ca o oprire de urgență în timpul programului. Se întâmplă prea des ca un client grăbit să intre, să comande, să nu înțeleagă și să nu fie înțeles. Iar ca rezultat, cămășile comandate să nu se potrivească, fie ca dimensiuni, fie ca așteptări… Așa că în momentul în care vă hotărâți să faceți un prim pas către hainele pe comandă, aveți grijă să vă rezervați cel puțin o oră.

4w38si0tlWjFzjlX.jpg
118112535_3495236000558623_8770220682781141558_n.jpg

Cu toate acestea, industria fashion nu reprezinta un domeniu lipsit de interes pentru barbati. Dimpotriva, stilul masculin are puterea de a oferi domnilor o imagine plina de incredere si siguranta, caracterizandu-se prin putere si eleganta. De asemenea, vestimentatia masculina nu inseamna doar o camasa alba si un costum, ci este compusa dintr-o paleta larga de piese, iar piesele pot fi combinate in functie de trasaturile fiecarui barbat in parte si de cadrul ales pentru a aborda o anumita tinuta.

bottom of page